Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / VIDEO – Ford Focus RS: 400 pk dankzij Mountune

Geschreven door Laurent Norro op 06-05-2016

Mountune, officiële tuner van Ford, werkt aan een stoutere versie van de Focus RS. Er is sprake van een vermogen van meer dan 400 paarden.

De Ford Focus RS staat nog maar net bij de dealers, maar er is nu al sprake van een nog straffere versie. Dat melden onze collega’s van Autocar. Volgens hen heeft de officiële Ford-tuner Mountune een Focus RS getest op het circuit van de Nürburgring. De compacte sportieveling zou enkele grondige aanpassingen ondergaan. Uitstekend nieuws, want we weten nog dat deze tuner aan de oorsprong lag van de Focus RS500.

Mooie velgen

De Focus RS van Mountune op 19-duimsvelgen staan (OZ Racing Leggera HLT) die 2,8 kg minder wegen dan de originele wielen en 1,7 kg minder dan de optionele exemplaren die de constructeur zelf aanbiedt. Deze nieuwe velgen zijn meer geschikt voor de aanpassingen die aangebracht worden aan het onderstel en bieden meer plaats voor remschijven met een grotere diameter. Mountune wil zijn opgedreven Focus RS ook uitrusten met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden.

400 paarden

Wat de motor betreft, zal Mountune wellicht de software herzien om er bijkomende pk’s uit te halen. Autocar veronderstelt dat het vermogen van de Focus RS stijgt van 350 naar 400 pk. Ook de uitlaatlijn wordt aangepast om deze Focus nog opwindender te laten klinken wanneer je in de toeren klimt. Al deze informatie moet je wel met de nodige voorzichtigheid benaderen, want Belgische Ford-importeur beweert helemaal niet op de hoogte te zijn.

Hier zie je een video over de ontwikkeling van deze Focus:

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten