Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jaguar XF Sportbrake: bevestigd voor 2017

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Laurent Norro op 30-09-2016

Jaguar heeft zopas op het salon van Parijs de nakende komst van de XF Sportbrake aangekondigd. Die zal de technische basis overnemen van de XF en zal over een enorme koffer beschikken.

Het is officieel: Jaguar gaat wel degelijk de XF afleiden als Sportbrake. De constructeur heeft zelf de informatie bevestigd op het salon van Parijs door een eerste beeld van de toekomstige break te onthullen. Daarop konden we enkel een testmule in camouflage-outfit ontdekken. We kunnen ons nu echter wel al een eerste beeld vormen van het toekomstige model.

Grote kofferruimte

We weten al dat deze XF de neus van de berline zal overnemen, terwijl de achterpartij logischerwijs een pak langer zal zijn dan het voorgaande model. De XF Sportbrake wil namelijk rivalen van format het vuur aan de schenen gaan leggen, zoals de Audi A6 Avant, de BMW 5-Reeks Touring en uiteraard de nieuwe Mercedes E-Klasse Break. Die zou over een maximaal bruikbaar volume van ten minste 1.675 liter beschikken.

Van 161 tot 375 pk

Om zich te onderscheiden van zijn concurrenten zal de XF Sportbrake zijn architectuur van aluminium en tal van aandrijfgehelen in de weegschaal gooien.  Concreet zouden we zowel aan benzine- als aan dieselzijde de keuze moeten hebben tussen tweeliters en drie liter grote V6-blokken. Die aandrijfgehelen zullen logischerwijs een vermogen ontwikkelen dat varieert van 161 tot 375 pk. Afhankelijk van hun vermogen zullen ze gekoppeld kunnen worden aan een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen of een automaat met acht verhoudingen. Uiteraard zullen de achterste wielen van deze Jaguars aangedreven worden. De XF Sportbrake zal echter optioneel ook over vierwielaandrijving kunnen beschikken. De variant zal midden 2017 in de showrooms staan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten