Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Lada Niva: tweede generatie in 2018

Geschreven door Laurent Norro op 23-01-2017

AvtoVaz heeft officieel aangekondigd dat de Lada Niva een opvolger krijgt. Deze 4x4 wordt moderner, maar zal de geest van het oorspronkelijke model uit 1976 niet verraden.

De Lada Niva, de beroemdste Russische terreinwagen ooit, mag eindelijk van een welverdiend pensioen gaan genieten. Zijn spirituele opvolger is officieel bevestigd en zou in de loop van 2018 het levenslicht moeten zien. Bovendien laat Nicolas Maure, de grote baas van AvtoVaz, nog verstaan dat het model een waardige opvolger wordt van de Niva, want die laatste is een legende geworden in de stijl van de Land Rover Defender of de Mercedes G-Klasse.

Moderner

Voorlopig weten we nog niets over het design of de techniek van de opvolger. We weten enkel dat meerdere teams al maandenlang met het project bezig zijn en dat het model niet op het platform van de Dacia Duster zal staan. Misschien zal hij wel lijken op het prototype XCode, dat werd voorgesteld op het jongste salon van Moskou. Hij wordt daarentegen wel weer aangeboden met permanente vierwielaandrijving, een manuele versnellingsbak en twee koetswerkvarianten: een drie- en een vijfdeurs.

Beperkte evolutie

Uiteraard zal deze nieuwe generatie een grote tijdssprong maken. De modderkruiper Niva werd 42 jaar geleden op de markt gebracht en onderging in de loop der jaren niet al te veel wijzigingen. Ter herinnering: het huidige model wordt enkel aangeboden met één enkele benzineviercilinder van 1,7 liter, die met moeite 83 pk ontwikkelt. Maar hoewel hij met die motor een topsnelheid van slechts 138 km/h haalt, is hij in het terrein wel onklopbaar. Laat ons hopen dat zijn opvolger even goed doet en dat hij geen gewone SUV wordt…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten