Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Peugeot 3008: plug-inhybride in 2019

Geschreven door David Leclercq op 24-05-2016

Peugeot heeft aangekondigd dat de nieuwe 3008 in 2019 een plug-inhybride afgeleide zal krijgen. Het gamma zou mogelijk ook een of meerdere elektrische modellen verwelkomen.

Peugeot heeft naar aanleiding van de voorstelling van de 3008 laten weten dat het model op termijn – wellicht in 2019 – beschikbaar zal zijn als plug-inhybride. De constructeur wil blijkbaar eerst dit type aandrijving introduceren, alvorens zich meer over volledig elektrische aandrijfgehelen te buigen.

208 en 2008

Maxime Picat, de baas van Peugeot, heeft namelijk aangekondigd dat het merk vanaf 2019 een elektrisch offensief zou aangaan en dat de 208 en 2008 als eerste van de technologie gebruiken zullen gaan maken, terwijl de 3008 afgeleid zou worden als plug-inhybride met vierwielaandrijving (met dus elektromotoren voor de achtertrein). De bedoeling is de kleine modellen voorrang te geven op de volledig elektrische aandrijving en de plug-inhybridetechnologie aan de grotere modellen over te laten.

Vijfjarenplan

De PSA-groep heeft namelijk sinds kort ook een 'groene' strategie. Die spreidt zich uit over vijf jaar en voorziet de lancering van zeven plug-inhybrides en vier elektrische auto's tegen 2020. Wat de 3008 betreft, weten we dat die een elektromotor zal krijgen ter hoogte van de achtertrein en dat hij een (theoretisch) elektrisch rijbereik van zo'n 50 kilometer zou moeten hebben.

Ook zelfrijdend

In het gamma voor 2020 zullen zelfrijdende technologieën ook een belangrijke plaats innemen. Laurent Banchet, productdirecteur van het merk, gaf aan dat die stap nodig was en dat die overigens door alle ander constructeurs onderzocht zou worden. Peugeot wil in ieder geval tegen 2020 de concurrentie kunnen aangaan met de grote merken door een zelfrijdende technologie te ontwikkelen die ook van toepassing zal zijn op kleinere voertuigen, dankzij de komst van een nieuwe compacte modulaire architectuur.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten