Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Yamaha Sports Ride Concept: productie in 2017?

Geschreven door David Leclercq op 27-11-2015

Volgens Australische media zou de Yamaha-conceptcar die voorgesteld werd op het voorbije salon van Tokio, zoveel stof hebben doen opwaaien dat het Japanse merk van plan zou zijn hem vanaf 2017 in productie te nemen.

Vorige maand onthulde Yamaha een vrij spectaculaire conceptcar, de Sports Ride. Het gaat om een vederlichte coupé van slechts 750 kilo. Die zou de bezoekers zijn opgevallen volgens Motoring, een befaamd Australisch automagazine. In die mate zelfs dat Yamaha ernstig overweegt om de productie vanaf 2017 op te starten. Volgens Motoring zou de motor wel eens een 1.5 kunnen zijn en zou de prijs niet over de 50.000 euro gaan. Laten we hopen dat dit klopt.

Geen eerste ervaring

Als Yamaha zich zou wagen aan de productie van een auto, dan zou dat geen première zijn. De constructeur stelde in 1991 immers al de OX99-11 voor, een F1-conceptcar die toen uitgerust was met een V12-motor. Deze conceptcar is echter nooit tot het stadium van productie geraakt. Yamaha bouwde trouwens ook al motorblokken, onder andere de V8 die gebruikt werd door de oude Volvo XC90, de V8 van de Lexus IS-F en de V10 van de Lexus LF-A.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten