Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / TVR: 320 km/h tegen 2018?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 21-03-2017

Liefhebbers wachten met ongeduld op een nieuwe TVR. Eind 2018 zou die in productie gaan en hij zou de grens van de 320 km/h doorbreken. Maar voorlopig mogen enkel potentiële klanten zijn lijnenspel ontdekken…

TVR werkt in alle discretie aan zijn toekomstige project. Sinds 2006 wachten liefhebbers van het merk namelijk op opvolging voor de Tuscan, de Sagaris en de Typhon. Vandaag bevestigt het originele Britse merk dat het werkt aan een model met meer dan 400 pk (uit een Ford-V8 die door Cosworth wordt gebouwd) om zijn gewicht van ongeveer 1,2 ton aan te drijven. Hij zou minder dan 90.000 pond (ongeveer 100.000 euro) gaan kosten. De toekomstige sportwagen zou de grens van de 200 mijl per uur (ongeveer 320 km/h) doorbreken en in minder dan 4 seconden naar 100 km/h optrekken.

Productiestart eind 2018

We moeten echter nog wel wat geduld koesteren: het definitieve model wordt pas in september onthuld. Enkel potentiële klanten die interesse toonden, hebben de toekomstige TVR al mogen bekijken tijdens VIP-bezoeken. De nieuwe fabriek van TVR die dit model zou gaan bouwen, zou worden opgericht in Blaenau Gwent, in het zuiden van Wales. Vanaf eind volgend jaar moeten daar de eerste exemplaren van de nieuwe TVR van de band rollen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten