Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volvo’s eerste elektrische auto is voor 2019

Geschreven door Laurent Norro op 20-04-2017

Het is officieel: de eerste volledig elektrische Volvo komt in de loop van 2019 op de markt. Hij wordt gemaakt in China en komt zeker daar op de markt, maar ook in Europa en Noord-Amerika.

Op het salon van Shanghai heeft Volvo officieel meegedeeld dat zijn eerste zuiver elektrische model in 2019 wordt onthuld en dat het in China zal worden gebouwd. De constructeur zegt nog niet welke koetswerkvorm deze uitstootvrije auto krijgt (berline, break of SUV?), maar meldt al wel dat hij op het CMA-platform staat van de toekomstige 40-familie. De eerste telg daarvan wordt de XC40, die nog voor het eind van het jaar wordt onthuld.

Uitvalsbasis

De keuze om deze auto in China te gaan bouwen, is uiteraard niet toevallig. Geely, de Chinese eigenaar van Volvo, meent namelijk dat China de belangrijkste markt ter wereld zal worden voor elektrische voertuigen. Maar hoewel het model daar wordt gebouwd en verkocht, zal het later ook worden uitgevoerd naar Europa en Noord-Amerika.

Tweede model

Verder gaf Volvo tijdens deze mededeling ook aan dat al aan een tweede elektrisch model wordt gewerkt. Dat zou op het SPA-platform staan, dat nu al wordt gebruikt door de 90-familie en de XC60. Vast staat in elk geval dat het Volvo menens is met zijn voornemen om tegen 2025 minstens één miljoen elektrische en hybride voertuigen te verkopen in de hele wereld.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten