Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW M550d xDrive: sportieve 5-Reeks op diesel

Verwachte lancering : 01-06-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-04-2017

De BMW 5-Reeks berline en break krijgen een nieuwe M Performanceversie. De BMW M550d xDrive wordt aangedreven door de krachtigste diesel ooit in een 5-Reeks: 400 pk ontwikkelt zijn zescilinder.

De ingenieurs van BMW hebben een 2,9 liter grote zescilinder in lijn met 4 turbo’s in de neus van de M550d xDrive gepropt. Dit zware geschut stuurt 400 pk en 760 Nm naar de 4 wielen. De piëzo-injectoren vernevelen de diesel onder een druk van 2.500 bar en de uitstoot wordt beperkt door een SCR-systeem met AdBlue. Deze dieselgestookte M Performanceversie is verkrijgbaar als berline en als break en is standaard gecombineerd met een “Sportautomaat” met 8 versnellingen en een xDrive-vierwielaandrijving die meer koppel naar de achteras stuurt.

Prestaties

Met deze zes-in-lijn zet de M550d xDrive uiteraard flitsende prestaties neer. Zo sprint de berline van 0 naar 100 km/h in 4,4 seconden, een oefening waar de break 4,6 seconden voor nodig heeft. In beide gevallen is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. Het normverbruik ligt voor de berline en de break op respectievelijk 5,9 en 6,2 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 154 en 163 g/km.

Het zit hem in de details

De M550d xDrive krijgt vierwielsturing, een M Sports-ophanging, een M Performance-uitlaat, M Sports-remmen met blauwe zadels, een koetswerkkit, 19-duimvelgen en een paar koetswerkdetails in Ceriumgrijs. Het interieur is sportief aangekleed met M-elementen. Maar hij blijft in de eerste plaats een grote reisberline met een Eco Pro-modus, naast de programma’s Comfort, Sport, Sport+ en Adaptive. Hij wordt ook geleverd met een geconnecteerd infotainmentsysteem en een hele resem rijhulpsystemen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten