Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes-AMG onthult nieuwe E 63

Verwachte lancering : 15-01-2017

Geschreven door Felix Bouland op 26-10-2016

De nieuwe supersportieve berline van Mercedes verschijnt op het salon van Los Angeles met een V8 van meer dan 600 pk en vierwielaandrijving.

Begin dit jaar was er al wat informatie en Mercedes bevestigt nu ook dat zijn snelle berline nog sterker wordt. De nieuwe Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ heeft dezelfde 4.0 V8 als de C-Klasse en AMG GT. Maar Affalterbach heeft besloten om de E nog meer vermogen te geven. Dankzij twee nieuwe twin-scrollturbo’s, die nog altijd binnen de V geplaatst zijn voor een snelle respons op het gaspedaal, produceert de V8 van de E 63 nu 571 pk en 750 Nm koppel. De motor van de E 63 S ontwikkelt zelfs 612 pk en 850 Nm koppel. Dat is dus 27 pk meer dan de supercar AMG GT R. Onder meer dankzij cilinderuitschakeling verbruikt de V8 gemiddeld 8,9 l/100 km in de gecombineerde cyclus.

Op twee of vier wielen

Om die cavalerie te temmen, is deze snelle berline uitgerust met een MCT-transmissie met negen versnellingen en een systeem met vier aangedreven wielen. Hierdoor legt hij 0 tot 100 km/u af in 3,5 seconden of (in de S-versie) 3,4 seconden. Hij is dus twee tienden sneller dan de AMG GT R. Voor de eerste keer heeft het 4MATIC-systeem ook een variabele verdeling tussen de twee assen, waardoor de S-versie uitgerust kon worden met een driftmodus. Kies de Race-stand, schakel het ESP volledig uit, zet de bak in de manuele stand, trek aan de paletten aan het stuurwiel en jouw E 63 verandert in een achterwielaandrijver. Een leuke eigenschap die het beste van twee werelden combineert. Om het vermogen te koppelen aan wendbaarheid is de E 63 ook standaard uitgerust met een adaptieve luchtvering die koetswerkbewegingen beperkt.

Uitdagend uiterlijk

Om deze ‘supercarkiller’ te onderscheiden van een simpele E 220d, werd de E 63 licht hertekend. De motorkap heeft nu een bult, de grille met verticale lijnen is nu zwart en de voorste wielkasten werden 17 mm groter om bredere banden te kunnen plaatsen. De achterbumper heeft vier uitlaten, genoeg om een klank te produceren waarvan kinderen bang worden. Het interieur blijft even luxueus en is bekleed met leder, Alcantara en koolstofvezel. De Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ komt in de loop van januari 2017 op de Belgische markt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten