Zich aanmelden

Zich met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.
Je nieuw paswoord werd je per email toegestuurd.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw versturen

U hebt nog geen account?
Schrijf u gratis in.

Inschrijven nieuwsbrief
FR
Menu
Ik zoek :

En/Of

En/Of

Nieuwe modellen

Nieuwe modellen / Mercedes E 63 AMG

Geschreven door Olivier Duquesne op 10.01.2013

Op het salon van Detroit heeft Mercedes de jongste evolutie van de E 63 AMG onthuld. Zijn V8 krijgt een aantal extra pk's. Bovendien heeft de constructeur een S-variant toegevoegd.

De Mercedes E 63 AMG heeft evenzeer recht op de update die de rest van het gamma ondergaat. Zijn 5.5-V8 krijgt 557 pk, ofwel 32 pk extra. Deze motor kan gecombineerd worden met de vierwielaandrijving 4Matic, die in het geval van de breakversie standaard is. Beide koetswerkvarianten kunnen nog extra vermogen krijgen in de 4Matic S-variant, die dankzij een verhoogde turbodruk 585 pk uitbraakt.

De E 63 AMG kan rekenen op een gerobotiseerde zevenversnellingsbak. De bestuurder heeft de keuze tussen vier rijmodi: 'C' ('Controlled Efficiency'), 'S' ('Sport'), 'S+' ('Sport Plus') en 'M' (manueel). De chrono's zijn navenant: de spurt van 0 tot 100 km/h neemt slechts 4,2 seconden in beslag met de achterwielaangedreven versie, 3,7 met die met vierwielaandrijving en zelfs maar 3,6 s voor de S. De topsnelheid is beperkt tot 250 km/h.

Op esthetisch vlak verbergt deze super-E-klasse zijn spieren niet. De S-variant beschikt is te herkennen aan lichtmetalen negentienduimvelgen met tien spaken in matgrijs titanium, geschoeid met 255/35-banden vooraan en 285/30-rubbers achteraan. Mercedes heeft daarenboven laten weten dat de CLS 63 AMG eveneens een S-variant zal krijgen, zowel de vierdeurscoupé als de Shooting Brake.

Notre outil de comparaison vous permet de comparer jusqu’à 3 voitures à la fois et d’enregistrer 9 comparaisons dans votre panier.

Ajoutez un véhicule à comparer

Ajoutez un véhicule à comparer

Ajoutez un véhicule à comparer

Comparer

Votre panier de véhicules à comparer0

Êtes-vous certain de vouloir supprimer votre sélection de véhicule ?

Confirmer Annuler

Glissez et déposez un véhicule de votre panier ci-dessous vers l'un des 3 emplacements ci-dessus destiné à la comparaison.