Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Grandland X: La La Land… X

Geschreven door Xavier Daffe op 19-04-2017

Na de Mokka X en Crossland X maken we nu kennis met de Opel Grandland X. De X-dans zet zich verder volgens een goed georkestreerd ballet, dat tussen 2016 en 2020 wel 29 nieuwe modellen voorziet.

Het verbaast niemand dat de Grandland X op het Franse EMP2-platform is gebouwd, dat ook wordt gebruikt onder de Peugeots 308 en 3008 en dat DS gaat toepassen voor zijn DS7 Crossback. De Duitser zal trouwens van de band lopen bij PSA in Sochaux, naast zijn Franse technische neven. Deze SUV past binnen het programma van 7 nieuwe modellen die Opel nog in 2017 op de markt wil brengen, in de nasleep van de Insignia Grand Sport en de kleine SUV Crossland X (die dan weer op het herwerkte platform staat van de Peugeot 2008). Die laatste is onlangs onthuld en komt deze zomer op de markt. Voor de grotere Grandland X is nog wachten tot het salon van Frankfurt.

Familielijn

De 4,48 meter lange, 1,84 meter brede en 1,64 meter hoge Grandland X heeft een heel eigen esthetische persoonlijkheid. Achteraan zoekt hij duidelijk inspiratie in de wereld van de SUV’s, met gespierde vleugels en een zilverkleurige bodembeschermplaat waar de uitlaatpijpen in zijn geïntegreerd. De proporties lijken evenwichtig, vloeiend en ongetwijfeld minder controversieel dan het design van de Peugeot 3008, die nochtans een knap commercieel succes kent. De Opel speelt meer de kaart van de klassieke elegantie.

Referentie?

De Grandland X heeft echter wel spitstechnologie aan boord, waardoor hij bovenaan de pikorde staat qua connectiviteit, infotainment en veiligheid. Laat ons er een paar zaken uithalen: adaptieve snelheidsregelaar met voetgangerherkenning, automatische noodremhulp, parkeerassistent, 360-gradencamera, ergonomische stoelen met AGR-logo, verwarming voor het stuurwiel, de voorstoelen en de achterbank, automatische kofferklep en dergelijke meer. Uiteraard is deze uitrusting ofwel standaard ofwel een optie naargelang de motorversie en het uitrustingsniveau. Hetzelfde geldt trouwens voor de connectiviteit, want hij heeft de jongste generatie van het IntelliLink, de gepersonaliseerde conciërgedienst Opel OnStar, inductief laden voor smartphones, enzovoort. Het officiële communiqué zwijgt daarentegen in alle talen over de beschikbare motoren. Zullen die van Opel komen of van PSA? Als je weet dat het platform Frans is en dat de Grandland X er dus enkel met voorwielaandrijving komt, maar dat hij wel de trekkrachthulp Grip Control van Peugeot krijgt, hebben we zo al onze vermoedens…

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten