Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Pagani Huayra Roadster: beter dan de coupé

Geschreven door Laurent Norro op 07-03-2017

Autotovenaar Horacio Pagani stelt zichzelf onmogelijke uitdagingen en haalt ze toch. In Genève bewijst hij dat met de Huayra Roadster, die nog betoverender zou zijn dan de Coupé.

De Huayra Roadster op de Pagani-stand in Genève zou wel eens wat mensen jaloers kunnen maken. Hij is namelijk al niet meer verkrijgbaar. De 100 geplande exemplaren zijn uitverkocht. En de 100 gelukkige klanten hebben zichzelf daarmee een bolide gegeven die nog woester is dan de gelijknamige coupé.

Koolstofvezelkoning

Pagani-baas Horacio Pagani toonde zich voor deze auto nog veeleisender dan ooit tevoren. Hij wou dat de Huayra Roadster zowel lichter als krachtiger werd dan de Coupé. En dankzij het monocoque-chassis in carbotitanium en “carbo-Triax HP52” kan de constructeur trots een 52 procent grotere koetswerkstijfheid én een gewichtswinst van 80 kilo in vergelijking met de Coupé naar voren schuiven. Concreet weegt de Roadster slechts 1.280 kilo, en aangezien de motor ook nog eens is opgevoerd, beloven de prestaties verbijsterend te zijn.

AMG-V12

Achter de piloot en zijn passagier ligt voortaan een 6.0-V12 van AMG met 775 pk en 1.000 Nm vanaf 2.400 o/m. Met een dergelijk blok beloven de acceleratiekicks ongelooflijk te zijn en kan je aan de meest onbeschofte snelheden met de haren in de wind rijden. In bochten kan hij bovendien zijdelingse acceleraties aan tot 1,8 G. Omdat dromen niets kost, kunnen we u de prijs van dit monster zonder schroom meegeven: 2.280.000 euro exclusief belastingen. Een prijs die weliswaar gerechtvaardigd lijkt door het werk dat is verzet.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten