Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Koleos: de details

Verwachte lancering : 01-03-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-04-2016

De nieuwe generatie van de Koleos heeft niets te maken met de vorige: deze keer gaat het om een grote SUV met terreincapaciteiten. Renault gaf intussen al de details vrij van het model dat er bij ons in 2017 zal komen.

Vorige woensdag lichtte Renault al een tipje van de sluier, nu heeft het merk in Peking alle details vrijgegeven van de nieuwe Koleos. Zo krijgen we naast het radiatorrooster en de ledkoplampen nu ook de achterlichten te zien, die zowel 's nachts als overdag blijven branden. Op technisch vlak maakt deze SUV van 4,67 meter lang en 1,84 meter breed gebruik van het modulaire CMF-C/D-platform van de Renault-Nissan-alliantie. Dat doet meer bepaald dienst voor de Renault Talisman en de Nissan X-Trail, de neef van deze Koleos. De nieuwe Koleos beschikt over een bodemvrijheid van 213 millimeter en een op- en afrijhoek van respectievelijk 19 graden en 26 graden. Bovendien kan hij rekenen op een arsenaal van rijhulpsystemen.

Vierwielaandrijving

Dankzij de expertise van Nissan kan Renault de Koleos aanbieden met een All Mode 4x4-i-vierwielaandrijving. Dat systeem heeft een 2WD-modus met voorwielaandrijving en een 4WD Auto-modus waarbij het koppel automatisch verdeeld wordt over de twee assen. De bestuurder kan eveneens een 4WD Lock-modus inschakelen, waarbij de vier wielen permanent aangedreven worden. De basis-Koleos zal enkel verkrijgbaar zijn als voorwieltrekker. In België zullen we twee dieselmotoren van 130 pk en 175 pk onder de motorkap kunnen vinden, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen of de continu variabele transmissie Xtronic van Nissan.

Talisman-stoelen

Het dashboard van de Renault Koleos is trouw aan dat van de recentste modellen van het merk, met ofwel een scherm van 7 duim, ofwel een tabletscherm van 8,7 duim (R-Link 2). De voorste stoelen zijn geïnspireerd op die van de Talisman en kunnen optioneel geventileerd worden. Achteraan hebben de inzittenden recht op een beenruimte van 289 millimeter. Het koffervolume bedraagt 542 dm³ (gemeten volgens de VDA-norm, anders is het 624 liter), een volume dat vergroot kan worden tot 1.690 dm³ door de achterbank (in 60/40-verhouding) neer te klappen. Het open dak van 0,80 kubieke meter zorgt voor de nodige lichtinval in het interieur, dat 35 liter opbergruimte herbergt, waarvan 11 liter voor het handschoenkastje. Voor winterse omstandigheden biedt Renault een verwarmbaar stuur aan en een voorruit met een snelle ontdooiingsfunctie.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten