Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Abarth op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Hoewel het gamma uitsluitend bestaat uit opgekietelde Fiats, geniet Abarth wel de status van constructeur. Vandaar dat het een eigen stand krijgt op de Brusselse Heizel.

124 Spider

Hoewel hij er iets sportiever uitziet, is het niet moeilijk om in de Abarth 124 Spider zijn gelijknamige Fiat-broertje te herkennen (die zelf trouwens gebaseerd is op de Mazda MX-5). Onder de motorkap vinden we dezelfde 1.4 MultiAir, al ontwikkelt die hier 170 pk en 250 Nm en ronkt hij er stevig op los door zijn Monza-sportuitlaat. Standaard is deze viercilinder gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak, maar verrassend genoeg is hij ook leverbaar met een automaat (voor een meerprijs van 2.000 euro). Hoewel zijn onderstel stugger werd gemaakt en kan rekenen op zeventienduimvelgen waarachter Brembo-remmen met vier zuigers schuilgaan, ontgoochelt de Abarth 124 Spider enigszins qua pure sensaties. Boosdoener is een schokdemping die nog te veel koetswerkbewegingen toelaat. Maar goed, allicht zullen zijn dekselse look en zijn sportieve brom voor veel gegadigden al volstaan.

Ontdek ook

595 | De Abarth 595 is de steroïdeversie van de Fiat 500. Logisch dus dat ook hij recent een update kreeg, met nieuwe koplampen, andere achterlichten en een aangepast dashboard. Verschillende versies staan op het programma, met vermogens van 145 tot 180 pk.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten