Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Autosalon van Brussel 2016: de nieuwigheden bij Audi

Geschreven door David Leclercq op 06-01-2016

Het salon van Brussel opent de deuren op 14 januari. Dit is wat Audi presenteert.

Het jaar 2015 liep bij Audi – net als bij Volkswagen – niet bepaald van een leien dakje door de affaire met sjoemelsoftware in dieselmotoren. Hoe het ook zij, toch was het een vruchtbaar jaar voor het merk met de vier ringen. Dat wordt ook getoond op de stand in paleis 11.

A4 op kop

De grote nieuwigheid is natuurlijk de A4 (lees hier onze vergelijkende test) die, ook al is het niet meteen te zien, totaal vernieuwd werd. Eerst komen de klassieke motoren, maar we verwachten later ook S- en RS-varianten, of de coupé-berline A5 Sportback, die in de loop van dit jaar gelanceerd wordt.

Ook andere modellen

Uiteraard zijn ook alle andere modellen van de partij, zoals de A1 Sportback, de A3 in al zijn varianten, de huidige A5, de A6 en de A7. De SUV’s maken ook deel uit van het programma, bijvoorbeeld de grote Q7 die vorig jaar gepresenteerd werd.

Belgische première

Die grote SUV wordt hier trouwens in Belgische première voorgesteld in zijn e-tron-versie, een dieselplug-inhybride met een brandstofverbruik van 1,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 50 g/km. Op ecologisch vlak presenteert de constructeur ook de A3 g-tron, met aardgas dus.

Sport

Uiteraard toont Audi ook zijn sportieve gamma, met onder meer de 605 pk straffe RS6. Maar er is ook de SQ5 TDI Plus en de supercar R8 V10 Plus (610 pk). Andere speeltjes op de stand zijn de S1, de RS3, de TT Roadster en de coupé TTS waarvan een RS-versie beloofd is. Nog even geduld.

Concept

Voor de fun presenteert Audi ook het knappe concept Prologue Allroad, die het veld van de terreinbreak verkent. Zijn herlaadbare en hybride aandrijving levert 734 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten