Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Autosalon van Brussel 2016: de nieuwigheden bij Renault

Geschreven door David Leclercq op 06-01-2016

Het salon van Brussel opent de deuren op 14 januari. Dit zijn de nieuwigheden die Renault presenteert.

Renault schakelde een versnelling hoger in 2015 en kan daarom vier nieuwigheden presenteren in Brussel: de Espace, de Mégane ,  de SUV Kadjar en de grote berline Talisman. Je vindt Renault in paleis 5.

Talisman

De Talisman slaat twee vliegen in één klap aangezien hij tegelijk de grote Latitude en de verouderde Laguna vervangt. Deze berline is gebaseerd op het platform van de nieuwe Espace, waarmee hij veel technologie deelt zoals het systeem van de vier gestuurde wielen op de topversies, de R-Link 2 met aanraakscherm (eventueel in portretmodus) en de bescheiden motoren. In Brussel is alleen de berline zichtbaar voor het grote publiek, maar breakversie bevindt zich in een ‘black box’ die toegankelijk is op uitnodiging.

Mégane

De nieuwe Mégane wordt ook gebouwd op het CMF C-platform van de Espace, Talisman en Kadjar. Hij erft dezelfde techniek, van de vierwielsturing in de sportieve GT-versie tot relatief bescheiden krachtbronnen. Binnenin waarderen we de ruimte en de verbeterde kwaliteit van de afwerking. En deze keer is ook het uiterlijk verleidelijk.

Kadjar

Renault heeft eindelijk zijn strategie aangepast en gebruikt niet langer een Samsung met andere badge als SUV, zoals bij de Koleos. En dat is goed nieuws. De Kadjar herneemt de basis van de Nissan Qashqai maar is een beetje langer, kwestie van wat meer ruimte te kunnen bieden. Geen verrassing: alles is goed doordacht, maar de afwerking valt iets te licht uit in sommige versies.  

Zoe: groter rijbereik

Op de stand schittert ook de Zoe, de kleine elektrische stadswagen van het merk. In een vernieuwde versie weliswaar, die sinds enkele maanden profiteert van een nieuwe elektrische motor en een autonomie van 240 km (+30 km). Niet slecht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten