Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Ssangyong XAVL: voor 7 avonturiers

Geschreven door Jean-François Christiaens op 07-03-2017

Ssangyong trekt het doek van zijn concept XAVL. Met zijn originele stijl kondigt hij de komst aan van een zevenzits-SUV in het gamma van de Koreaanse autobouwer.

Uit de lange reeks conceptcars met de meest merkwaardige namen die Ssangyong de afgelopen jaren heeft onthuld, herinneren we ons nog de XAV-Adventure die in 2015 op het salon van Frankfurt werd geïntroduceerd. Destijds stelden de Koreanen hem voor als een moderne herinterpretatie van de legendarische Korando. Twee jaar later is de conceptcar geëvolueerd tot een lange versie met 7 plaatsen, die de naam XAVL draagt. Voor wie onbekend is met de strategie achter de namen bij Ssangyong: dat staat voor eXciting Authentic Vehicle Long. Voor gewone stervelingen kunnen we zeggen dat deze nieuwe conceptcar de nakende komst aankondigt van een SUV met zeven plaatsen in het gamma van de Koreanen.

Moderne uitrusting

De XAVL biedt zeven stoelen in de klassieke 2-3-2-opstelling en is 4,63 meter lang. Dat is ongeveer even groot als een Hyundai Santa Fe (4,69 meter). Ssangyong meldt dat de productieversie voor Europa wordt aangeboden met een 1.5-turbobenzine of een 1.6-turbodiesel, met een CO2-uitstoot van 120 tot 150 g/km voor de diesel en 150 tot 170 g/km voor de benzine. De toekomstige SAVL krijgt een centrale airbag tussen de voorste passagiers en een motorkapairbag om voetgangers te beschermen bij een aanrijding. Verder krijgt hij een automatische noodrem, een actieve spoorassistent en automatische grootlichten. Bepaalde parameters zoals de verwarming zal je van op afstand kunnen bedienen met je smartphone.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten