Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Zenvo TS1 GT: even adembenemend als een Chiron

Geschreven door Laurent Norro op 07-03-2017

Om zijn 10de verjaardag in de verf te zetten, stelt Zenvo in Genève een belangrijke evolutie voor van zijn supercar die in 2009 het licht zag. En wat voor een evolutie…

Naar jaarlijkse gewoonte is ook deze editie van het salon van Genève dé afspraak voor alle constructeurs van exclusieve sportagens. Eentje daarvan is Zenvo. Zenwie? De Deense autobouwer kan misschien niet op dezelfde naambekendheid bogen als Bugatti, Ferrari, Lamborghini of McLaren, maar in Genève pakt het wel uit met een ingrijpende evolutie van zijn allereerste supercar die in 2009 werd gelanceerd en waarvan het merk 15 exemplaren bouwde: de ST1. De evolutie, die TS1 GT werd gedoopt, doet er ten opzichte van de ST1 een flinke schep bovenop.

Beest van een V8

Onder het verleidelijke lijnenspel van deze Scandinavische schoonheid ligt een V8 van 5,8 liter met twee turbocompressoren. Dit blok, dat gekoppeld wordt aan een sequentiële zevenbak, ontwikkelt maar liefst 1.163 pk en 1.100 Nm aan koppel. Als je bovendien weet dat het nieuwste model ook nog eens een honderdtal kilo minder op de weegschaal zet dan de ST1, dan begrijp je meteen waar de bijna absurde prestatiegegevens vandaan komen. De TS1 GT sprint immers van 0 naar 100 km/u in minder dan 2,8 seconden en haalt een topsnelheid van 402 km/u.

Op maat

Het spreekt zowat voor zich dat deze TS1 GT volledig met de hand wordt gebouwd en dat hij dus naar believen aan je persoonlijke smaak kan worden aangepast. Ter illustratie van zijn exclusieve karakter: in de bouw en afwerking van het interieur zitten maar liefst 8.000 manuren. Tot nu toe bouwde Zenvo welgeteld één exemplaar van zijn TS1 GT en je mag ervan op aan dat de productieaantallen nooit hoog zullen oplopen. Toch zou het merk gezien de vraagprijs van 1 miljoen euro makkelijk uit de kosten moeten komen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten