Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / 150 klassiekers bestormen de Ardense wegen

Geschreven door Olivier Maloteaux op 13-04-2017

De oldtimerrally ING Ardenne Roads vindt plaats op 22 en 23 april en vertrekt in Spa. Er nemen zo’n 150 oude auto’s deel.

Dit jaar vindt voor de 16de keer de ING Ardenne Roads plaats, een oldtimerrally die zelf een klassieker is geworden op de kalender van Belgische historische rally’s. Een vaste waarde waarvan de geest en de ingrediënten niet veranderd zijn doorheen de jaren: plattelandswegen door magnifieke landschappen, een sportieve maar ontspannen sfeer en gastronomische tussenstops. Genieten van het leven en van motorisch plezier. Deze regelmatigheidsrally duurt twee dagen en is voorbehouden aan voertuigen van voor 1969. Het startschot wordt op zaterdag 22 april gegeven in Spa. Die dag worden 340 kilometers verslonden doorheen de vallei van de Maas en de Condroz. De volgende dag trekken de teams naar de Oostkantons en naar het Groot-Hertogdom Luxemburg, voor ze terugkeren naar Spa. Tegen het eind van het weekend hebben de deelnemers er 550 kilometer opzitten, getimed in 10 regelmatigheidsritten, maar ook onderbroken door een paar culinaire stops.

Mooi deelnemersveld

De rally ontvangt drie voertuigcategorieën: Pre-War, Post-War en Classic. Onder de inschrijvingen van dit jaar zijn zoals elke keer een paar uitzonderlijke modellen te vinden, zoals een Bugatti Type 57 Gangloff, Aston Martin Le Mans, Lancia Super Sport Zagato, Fiat 1500 Osca, Jaguar E-Type Low Drag, Bentley Speed 8, Jaguar XK120 OTS of een Ferrari 275 GTS. Als je ze van dichtbij wil zien, moet je op 22 en 23 april naar het Ardense kuuroord trekken. Meer info op http://www.ingardenneroads.org/.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten