Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Wedergeboorte van een Jaguar E-Type van 1961

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-02-2016

Op de London Classic Car Show van 18 tot 21 februari zal Classic Motor Cars de Jaguar E-Type met chassisnummer 860015 tentoonstellen, die in 2014 enkel nog een hoopje roest was. Ondertussen schittert de coupé van 1961 weer helemaal.

De 15e Jaguar E-Type die door de Engelse constructeur werd gebouwd, is weer herrezen na een restauratie die anderhalf jaar in beslag nam. De coupé rolde op 14 oktober 1961 van de band en werd vervolgens tentoongesteld op een Schots salon. Daarna werd hij gekocht en doorverkocht door Rossleigh, een verdeler uit Edinburgh, om in 1976 een nieuwe eigenaar te vinden – een Fransman uit de Elzas die zijn restauratiepoging afbrak en de wagen in een schuur in Cernay opborg.

Verrijzenis

Eind 2013 ontdekte het Britse Classic Motor Cars de verroeste en deels ontmantelde coupé onder wat dekens in de Elzas. De autorestaurateur kocht het wrak over in de zomer van 2014, met de bedoeling hem in een jaar tijd te restaureren. De restauratie nam enkele maanden langer in beslag, en 2.956 werkuren. De gerestaureerde Jaguar E-Type met chassisnummer 860015 valt te ontdekken op de London Classic Car Show van 18 tot 21 februari.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten