Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Luik-Sofia-Luik 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-08-2015

De organisatoren van de ING Ardenne Roads wekken de beroemde rally Luik-Sofia-Luik weer tot leven. Maar in 2015 is het evenement omgeturnd tot een regelmatigheidswedstrijd voor oldtimers, richting Boekarest.

De rally Luik-Sofia-Luik van 2015 vindt plaats van 21 tot 27 augustus, maar gaat niet naar Bulgarije. In de plaats daarvan leidt de rit naar Roemenië, en wel richting Boekarest. De regelmatigheidsrit probeert de legendarische rally uit de jaren ’60 te laten herleven. In een rit van 3.100 kilometer doorkruisen de deelnemers Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië, met als orgelpunt de beroemde Transfagaran-pas in dat laatste land. AutoGids wil u die rit graag laten meebeleven aan boord van een Citroën DS 19.

Voorstelling in Luik

Het officiële startschot wordt op vrijdag 21 augustus om 8 uur gegeven op het Saint-Lambertplein in Luik. Maar al op donderdag 20 augustus kan het publiek zich komen vergapen aan de auto’s en de teams, tijdens de technische controles (11 uur) en op het podium vanaf 16 uur, rechtover de winkelgalerij Saint-Lambert. Na een korte en goede nacht trekt de karavaan vervolgens naar het Zwarte Woud over een bochtig maar niet al te zwaar parcours. Trajectoire, de organisator van het evenement, belooft prachtige landschappen, vooral dan in Hongarije en Roemenië, die minder bekend zijn bij automobilisten uit West-Europa.

Naar Sofia in 2018

Voor deze eerste jaargang van de ‘revival’ van de Luik-Sofia-Luik eindigt het parcours dus voor het de Bulgaarse hoofdstad Sofia bereikt. Dat komt in de eerste plaats omdat Trajectoire de steun heeft gekregen van de Roemeense overheid. Bovendien zouden de 500 kilometer tussen Boekarest en Sofia weinig interessant zijn in de ogen van de organisatie. In de plaats daarvan zullen de deelnemers aan de rally drie dagen lang de Karpaten ontdekken. Maar de volgende editie, die al gepland is voor 2018, zou in Sofia vertrekken en naar Luik leiden. Op die manier zouden de twee onmisbare steden van de historische race weer worden verbonden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten