Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW 2002 Hommage ‘Turbomeister’ in Pebble Beach

Geschreven door Laurent Norro op 19-08-2016

Dit is BMW’s concept 2002 Hommage ‘Turbomeister’ waarmee het merk in Pebble Beach viert dat het vijftig jaar turbotechnologie in huis heeft met de 2002 Turbo.

Dit weekend zet BMW op het schoonheidsconcours van Pebble Beach in Californië opnieuw aan het dromen. De constructeur laat er een nieuwe variant zien van zijn 2002 Hommage concept die in mei al opzien baarde op het concours van Villa d’Este. Dit keer legt BMW, net als eerder bij de CSL concept, de nadruk op autosport in het jaar dat het 50 jaar turbotechniek viert.

Historische sponsor

De stijlstudie in Pebble Beach brengt twee nieuwe carrosseriekleuren naar voor: oranje en zwart. Zijn naam etaleert hij in dikke letters: ‘Turbomeister’. Letters en een lettertype die verwijzen naar een beroemde voormalige sponsor van BMW in de autosport: Jägermeister.

Rijk palmares

De tweede concept onderscheidt zich verder nog van zijn Italiaanse voorganger door zijn goudkleurige 20-duims velgen. Natuurlijk etaleert de constructeur graag zijn historiek met de turbo. Die leverde niet alleen bliksemsnelle berlines op die hun concurrenten het nakijken gaven, maar leidde ook de tot de wereldtitel in F1 met de Brabham-BMW van Nelson Piquet in 1983.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten