Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Hyundai: futuristisch, multifunctioneel concept op de CES 2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-01-2017

Hyundai heeft in Las Vegas een conceptcar voorgesteld met een erg futuristische visie. Hij kan worden omgevormd tot een uitbouw van je huis. En als concept in het concept kan zijn cockpit over je gezondheid waken.

In sciencefictionfilms zagen we al eens auto’s voorbijkomen die zich koppelen aan een woning om er een uitbreiding van te worden. Hyundai heeft dat idee overgenomen in een conceptcar op de CES in Las Vegas. De Mobility Vision is een uitbouw van het ‘Smart House’ en kan zijn audiosysteem en zijn klimaatregeling delen. Het interieur en de stoelen kunnen als salon worden gebruikt, zodat de auto nog een beetje meer een deel wordt van je thuisgevoel. Hij kan ook functioneren als noodgenerator.

Dokter!

De cockpit van de conceptcar is al een concept op zich. Ze heet Healthcar Cockpit en gebruikt de jongste technologie en sensoren om de vermoeidheid en de gezondheid van de bestuurder in de gaten te houden. Dankzij biometrische gegevens over de ademhaling en de hartslag kan de auto het stresspeil of het (on)welzijn inschatten. Het systeem kan dan aan de hand van die gegevens beslissen om de hellingshoek van de stoel of de boordtemperatuur aan te passen, opwekkende of rustgevende geuren te verspreiden of gewoon de muziek te wijzigen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten