Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Italdesign en Airbus: Pop-up Concept, de vliegende auto

Geschreven door David Leclercq op 10-03-2017

Italdesign en het luchtvaartbedrijf Airbus hebben samen een concept ontwikkeld van een drone-auto, die is voorgesteld op het jongste salon van Genève. De toekomst?

Italdesign en Airbus (dat eerder al een idee rond een vliegende auto heeft gelanceerd) hebben de handen in elkaar geslagen om op het salon van Genève de Pop-up Concept voor te stellen, waarmee je zowel op de weg kan rijden als op een spoorweg, maar je kan er ook mee wegvliegen als het nodig is. Het voertuig is bedacht voor een toekomst waar de wegen constant geblokkeerd zijn door files en waar je dus kan vermijden dat je stilstaat terwijl je toch je uitstoot beperkt.

Taxi!

Het gaat hier om een zelfstandig voertuig dat zich voor de deur van de klant komt aanbieden. Je kiest je bestemming en je verplaatsingsmodus met een app. Voor korte afstanden kan hij elektrisch rondrijden met een bereik van ongeveer 200 kilometer. Voor langere trajecten en/of om files te vermijden, kan een drone de passagierscapsule komen oppikken en die naar zijn bestemming brengen. En het filmpje van Italdesign en Airbus toont ook dat de concept op een treinstel zou kunnen worden geladen. Uiteraard is dit nog pure verbeelding en is er nog geen enkel duidelijkheid rond de haalbaarheid. Het idee blijft echter fascinerend en het is duidelijk dat het zo veel gemakkelijker wordt om ons te verplaatsen. Al zijn er natuurlijk wel nog wat wettelijke bezwaren tegen kleine drones die moeten worden opgelost.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten