Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mercedes-AMG GT4 op komst

Geschreven door Laurent Norro op 07-03-2017

Mercedes-AMG heeft de GT Concept onthuld. Wanneer de productieversie ervan – de GT4 voor intimi – in 2019 op de markt komt, zal hij de zware taak krijgen om de krachtigste Porsche Panamera zenuwachtig te maken.

Het is officieel: de GT-familie van Mercedes-AMG breidt uit. Op het salon van Genève heeft de constructeur de GT Concept voorgesteld. Dat is een GT met twee deuren extra die in 2019 op de markt zou komen. Hij laat er geen twijfel over bestaan dat Mercedes-AMG een berline krijgt die zich met de Porsche Panamera kan meten.

Echte 2+2-GT

Concreet neemt de conceptcar de belangrijkste designelementen over van de GT coupé. Hij onderscheidt zich er echter van door wat aanpassingen aan het radiatorrooster, dat een Panamericana-behandeling krijgt, naast smalle lichtblokken met “actieve nanovezels” en indrukwekkende zijdelingse ventilatieroosters. Over het interieur geeft de constructeur geen enkel opvallend detail vrij. We weten alleen dat de berline vier passagiers in de beste omstandigheden ontvangt en dat hij erg flexibel zal zijn. Punt.

Voorrang aan hybrides

Met zijn EQ Power+-logo maakt de conceptcar geen geheim van zijn intenties. Vandaag bevestigt Mercedes-AMG zelfs dat al zijn modellen in de toekomst hybrides zullen zijn. Deze concept combineert zijn 4.0-biturbo-V8 met een elektromotor in de achteras. Het vermogen? Daarover wil AMG-baas Tobias Moers enkel kwijt dat het meer is dan 600 kW of 805 pk. Met een dergelijke combinatie moet hij naar 100 km/h kunnen sprinten in minder dan 3 seconden, iets wat Porsche ongetwijfeld niet koud zal laten. Zeker als je weet dat die constructeur vandaag ook zijn Panamera Turbo S E-Hybrid onthult…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten