Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mercedes Concept A: de volgende generatie van de A-Klasse is klaar

Geschreven door David Leclercq op 18-04-2017

In Shanghai onthult Mercedes een conceptcar met de naam Concept A. Die geeft ons een goed idee van hoe de volgende generatie compacte modellen van de constructeur eruit zal gaan zien. Die bestaat uit liefst 8 modellen.

De volgende compacte generatie van Mercedes krijgt er een traditionele berline bij. Dat is toch de boodschap die het merk wil geven door zijn conceptcar A te onthullen in Shanghai.

Meer modellen

Dit meer traditionele model onderscheidt zich dus van de berline CLA met zijn meer gestrekte lijnen. Dat neemt niet weg dat het prototype al een goed idee geeft van hoe de toekomstige generatie compacte modellen eruit zal gaan zien. Uitstraling zullen ze blijkbaar op overschot hebben, zeker met dat agressieve ‘Panamericana’-radiatorrooster en die grote koelgaten. Kortom, het geheel blijft er toch behoorlijk atletisch uitzien.

Trouw

Maar hoewel dit officieel nog een concept is, lijkt deze auto zo in productie te kunnen gaan. Hij past ook perfect binnen het gamma met zijn looks van een E- of C-Klasse. Met zijn lengte van 4,57 meter, zijn breedte van 1,87 meter en zijn hoogte van 1,46 meter is hij ook niet echt een kleine auto.

Geëvolueerd platform en 8 modellen

Onder het koetswerk zit ongetwijfeld een geëvolueerde versie van het platform van de huidige A-Klasse, dat ook vierwielaandrijving mogelijk maakt. Mercedes zwijgt zelf in alle talen over de technologische inhoud van deze concept. We weten wel dat er op termijn liefst 8 modellen te vinden zullen zijn in het compacte gamma van het merk met de ster.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten