Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Rinspeed Oasis: boordevol technologie

Geschreven door David Leclercq op 06-10-2016

Rinspeed, de Zwitserse specialist in buitengewone conceptcars, zal ons op de volgende CES in Las Vegas, in januari, de Oasis voorstellen. Die loopt over van de technologieën.

Met zijn Oasis wil de Zwitser Frank Rinderknecht ons nogmaals tonen hoe het personentransport in stedelijke gebieden binnen enkele jaren zal evolueren. Zoals altijd gaat het om een ambitieus en bijzonder studiemodel, terwijl het ook aantoont dat zijn ontwerper het gevoel heeft alleen te staan in zijn overtuiging.

Futuristisch

Het model is uiteraard futuristisch en richt zich tot stadsmensen. Zo vallen grote glaspartijen op, alsook beschermingen aan de wielen en twee zitplaatsen voor een beperkte binnenruimte. Binnenin kondigt de auto technologieën aan die in de lijn liggen van die van de Google Cars. Het interieur biedt bijvoorbeeld een nieuwe, ongekende leefruimte aan, die de sfeer uitademt van een moderne living: zetel, buffet, tv, en een uiteraard een multifunctioneel stuur. De voorruit dient ook als virtueel scherm, waarop informatie in verhoogde realiteit kan weergegeven worden.

Doelstelling

Volgens Rinderknecht zal de Oasis "een commercieel of persoonlijk transportmiddel kunnen zijn en zal hij ook als zelfrijdende bestelauto kunnen handelen. Zo zal hij voor tal van taken ingezet kunnen worden, zoals het leveren van pizza's 's avonds. Een functie die mogelijk gemaakt wordt door een lade die vergrendeld is met een code aan de achterkant van het voertuig en die kan verwarmen of koelen, indien nodig. Als zelfs Google daar nog niet aan gedacht heeft ... Afspraak dus op de CES in LAs Vegas voor alle details.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten