Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda VisionS blijkt SUV te zijn

Geschreven door David Leclercq op 02-02-2016

We wisten niet juist welke conceptcar Skoda op het salon van Genève zou voorstellen. Uiteindelijk is het de nieuwe SUV van het merk, de VisionS, geworden.

Na heel wat speculaties weten we nu welke conceptcar Skoda zal voorstellen op het komende salon van Genève. We dachten eerst dat de SUV in zijn definitieve versie voorgesteld zou worden, maar dat zal uiteindelijk niet het geval zijn. Skoda houdt het bij de conceptcar, VisionS genaamd, terwijl de definitieve versie allicht op de planning staat voor het komende salon van Parijs, in oktober.

Schetsen

Echte foto's werden er nog niet gepubliceerd van deze VisionS, maar Skoda heeft wel enkele schetsen gepubliceerd, die ons een goed idee geven van de auto. En zoals we al verwachtten, vertoont die gelijkaardige trekken als de Volkswagen Tiguan en de nieuwe SUV van Seat, waarvan we de naam nog niet kennen. Skoda heeft evenwel enkele details gegeven over deze conceptcar en meer bepaald over zijn formaat.

Een grote SUV

De nieuwkomer zou een flink stuk groter zijn dan de huidige Yeti, want hij wordt 4,70 meter lang, 1,91 meter breed en 1,68 meter hoog. Het gaat dus om een vrij grote SUV, aangezien hij op een centimetertje hier en daar na even groot is als een Hyundai Santa Fe of Mitsubishi Outlander. Hij zal dan ook de functie van eenvolumer op zich kunnen nemen in het Skoda-gamma, want de conceptcar wordt voorgesteld met drie rijen met stoelen – al is hij voorlopig slechts een zeszitter...

De eerste van een reeks?

Meerdere bronnen – meer bepaald het Engelse magazine Autocar – denken dat deze grote SUV maar het eerste model van een reeks zal zijn. Hij zou het gezelschap krijgen van een andere SUV, die de sportievere allures van een coupé zou hebben, maar ook van een compacter model, dat de Yeti echt zou moeten aflossen. Maar blijkbaar komt dat er niet vóór 2018...

Gestrekter

Ook het uiterlijk van de conceptcar VisionS verschilt met dat van de Yeti: hoewel hij wel nog hoekig is, is hij toch afgeronder. Concreet zien we zeer uitgesproken naden, die een gestrektere lijn aan het model geven, waardoor de SUV dynamischer lijkt. Kortom, de lijn is dus agressiever en aangenamer voor het oog. Al bij al belooft de VisionS dus uit te monden in een functionele en moderne SUV. We kijken al uit naar het salon van Parijs.

 

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten