Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota GT86: binnenkort als shooting brake?

Geschreven door David Leclercq op 06-05-2016

In Sidney, Australië heeft Toyota een concept onthuld van een GT86 shooting brake. Maar van productie is er nog geen sprake.

Toyota presenteerde in Australië de GT86 Shooting Brake, een concept ontwikkeld door het Australische designcentrum van het merk. Dat brengt ons terug naar de mooie tijd van de BMW Z3 Coupé en zijn opvolger, de Z4 Coupé.

Puur rijplezier

Volgens de hoofdingenieur van het project, Tetsuya Tada, blijft de GT86 ook als Shooting Brake een pure rijdersauto, vooral door zijn zeer directe besturing die altijd heel wendbaar en levendig is. Hij gaf ook toe dat de auto neutraler zou zijn in scherpe bochten door de andere gewichtsverdeling.

4 prototypes

In Japan werden vier prototypes van deze Shooting Brake gebouwd. Vanbinnen ontdek je vier plaatsen en een koffer die groot genoeg is om bagage mee te nemen. Deze auto is dus veelzijdiger dan de coupé. Zie het als een meer ‘rationele’ versie.

Geen productie?

Tetsuya Tada heeft aangegeven dat er momenteel geen productieplannen voor deze auto, maar hij zou het wel graag zien gebeuren. Afwachten maar wat ervan in huis komt …

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten