Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salons / Schoon volk op Zoute Grand Prix 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-10-2015

Van donderdag 8 oktober tot zondag 11 oktober staat Knokke-Zoute in het teken van luxewagens en hun prestigieuze voorouders. De 6e editie van de Zoute Grand Prix verwacht 100.000 bezoekers.

De Zoute Grand Prix groepeert 5 evenementen in één weekend (8 - 11 oktober). Er is de Zoute Top Marques, een salon dat 14 prestigieuze luxemerken verwelkomt. De Zoute Rally is een regelmatigheidsrace voor oldtimers van voor 1965, afkomstig uit “exclusieve collecties”. De Zoute Sale is een Bonhams-veiling van luxeauto's die echte collectors’ items zijn. En dan zijn er nog de Zoute Concours d’Élégance en de Zoute GT Tour. Een ruim aanbod voor de 100.000 verwachte bezoekers.

Zoute Top Marques

14 merken zullen aanwezig zijn om hun laatste nieuwigheden voor te stellen: Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce en Tesla. Ze staan allemaal op podia aan de Kustlaan, de Zeedijk en zelfs op het strand in Knokke-Zoute. Er worden ook Belgische premières verwacht, zoals de Bentley Bentayga.

Zoute Rally

De regelmatigheidsrally die georganiseerd wordt van 8 tot 10 oktober verwelkomt 185 exclusieve oldtimers van voor 1965. Na de technische controle donderdag zullen ze vrijdag en zaterdag bijna 125 kilometer afleggen doorheen het hinterland en in Zeeland (Nederland). Naast de regelmatigheidsproef krijgen de bolides de kans om deel te nemen aan een snelheidsproef op vrijdag, in de Graaf d’Ursellaan, dicht bij de Elizabethlaan in Heist. De aankomst vindt zaterdag plaats op het Albertplein. Daar voegen zich nog 50 collectiewagens zich bij de groep voor een kortere route in het kader van een niet gechronometreerde tocht.

Zoute Bonhams

Het beroemde veilinghuis Bonhams, dat erg gewaardeerd wordt bij kopers van eersteklas collectiewagens, organiseert vrijdagavond van 18 tot 21 uur een veiling in de VIP-tent op het Albertplein, in het hartje van Knokke-Zoute. De catalogus zal kopers en verzamelaars aantrekken. De loten van de verkoop kunnen bewonderd worden op donderdag van 10 tot 17 uur en op vrijdag van 10 tot 18 uur.

Zoute Concours d’Élégance

50 uitzonderlijke auto's gaan het decor van de golf van het Zoute nog knapper maken. Er wordt namelijk een elegantiewedstrijd georganiseerd in de buurt van de Approach Golf en de Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Philip Kantor van het veilinghuis Bonhams leidt de wedstrijd en staat de jury bij in haar beoordeling van de deelnemende auto's. Ze worden verdeeld in twee categorieën: voor- en naoorlogse automobielen. Het publiek kan ze zaterdagnamiddag bekijken (tegen betaling). Zondag tussen 16 en 17 uur zijn de auto's echter gratis te bezichtigen op het Albertplein.

Zoute GT Tour

De Zoute GT Tour van zondag is een rondrit voor sportieve en prestigieuze auto's van minder dan 20 jaar oud. De deelnemers kunnen hun mooie machines bovendien testen op een gesloten circuit tijdens een slalom en een snelheidsproef. Op de Graaf d'Ursellaan in Heist kan het publiek zich van 11 uur 45 tot 12 uur 30 komen vergapen aan een sprintwedstrijd. Daarna keren de bolides onder politiebegeleiding terug naar het Zoute.

Foto's van jaargang 2014

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten