Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW X3 M: mooie beloftes

Geschreven door David Leclercq op 20-12-2016

De volgende generatie van de BMW X3 zal ook recht hebben op een gespierde M-versie. Ontdek hier wat we al weten.

Het is geen geheim meer: de volgende X3 zal ook een M-versie krijgen. Die werd verschillende keren gespot en vastgelegd op video. De auto is uiteraard in ontwikkeling rond (en op) de Nürburgring en het minste wat we kunnen zeggen is dat – wanneer we afgaan op het geluid – hij zeer beloftevol klinkt.

3.0-zescilinders

Onder de motorkap vinden we nochtans geen V8 terug, maar wel de drie liter grote zescilinder-biturbo, die aangeboden zal worden met een vermogen van zo’n 450 pk. Niet slecht, temeer omdat van de ene generatie op de andere, de auto zo’n 100 kilo lichter zou geworden zijn. Waardoor hij de sprint van 0 naar 60 mph (0 naar 96 km/h) in zo’n 4 seconden zou moeten afleggen... Of van 0 naar 100 km/h in 4,2 seconden. Het gaat hier uiteraard enkel om schattingen.

Agressiever

De toekomstige X3 zal agressiever zijn dan zijn voorganger, en dan meer bepaald zijn neus. De M-versie zal die uitstraling nog meer hebben met brede wielkasten, hertekende bumpers, zijschorten en een uitlaat met vier uitlaatpijpen. De nieuwe X3 zou er begin 2017 komen, op zijn M-versie zullen we vervolgens nog enkele maanden moeten wachten.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten