Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mercedes A-Klasse: in Frankfurt?

Geschreven door David Leclercq op 20-12-2016

De toekomstige Mercedes A-Klasse werd betrapt tijdens zijn wegtests in een afgelegen regio en in winterse omstandigheden. Hij zou er in de loop van volgend jaar moeten komen. Misschien in Frankfurt.

De volgende generatie van de Mercedes A-Klasse is in de maak. De nieuwe versie zou er in de loop van volgend jaar moeten komen en zal gebruikmaken van een lichter platform, dat hem overigens een iets bredere taille zal geven. Het is duidelijk dat Mercedes flink wil uitpakken met de vervanger, gewoonweg omdat het eerste model een buitengewoon succes was.

Hightech

De toekomstige A-Klasse belooft in ieder geval hoogtechnologisch te zijn. Hij zal zijn vijf deuren en achterklep behouden, dus zijn aangename algemene lijn, maar hij zal ook recht hebben op een waaier van technologieën, waaronder meer bepaald de semizelfrijdende systemen. Verschillende bronnen spreken overigens ook over een volledig digitaal instrumentenpaneel, net als Audi met zijn Virtual Cockpit.

Viercilinder

De A-Klasse van de volgende generatie zal gebouwd worden op een nieuwe modulair platform, de Modular Front Architecture 2, dat belooft lichter en ook ruimer te zijn. De A-Klasse zal overigens nog altijd beschikbaar zijn met een viercilinder op diesel of benzine, terwijl de A 45 nog altijd bovenin de catalogus prijkt. Maar met een verschil: een redelijkere, maar nog steeds sportieve A 40 zal ook van de partij zijn om de link te maken tussen het klassieke gamma en de AMG 45. Een beetje zoals de AMG C 43. Of Audi met de S3 en de RS3. We verwachten voor deze versie dus een vermogen van 300 pk, terwijl de A 45 verwacht wordt met niet minder dan 400 pk.

In Frankfurt?

De nieuwe A-Klasse zou voorgesteld moeten worden in de tweede helft van 2017, ongetwijfeld op het salon van Frankfurt in september. Indien dat het geval zou zijn, dan zullen de modellen begin 2018 in de showroom staan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten