Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / 4x4 van het Jaar 2014

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-12-2013

De jaarlijkse titels voor de 4x4 van het Jaar zijn uitgereikt in diverse categorieën aan de Peugeot 2008, Mazda CX-5, Subaru Forester, BMW X5, Range Rover Sport en Volkswagen Amarok.

Een jury bestaand uit autojournalisten moest de 4x4 van het Jaar 2014 verkiezen volgens zes segmenten: twee voor crossovers, twee voor SUV's, een voor terreinwagens en een voor pick-ups. Rond het circuit van Zolder werden vergelijkende tests georganiseerd, zowel op de weg als in het terrein. In de eerste groep crossovers ging de hoofdprijs naar de Peugeot 2008 (702,88 punten), voor de Suzuki SX4 S-Cross en de Subaru XV. De andere groep werd gedomineerd door de Mazda CX-5 (745,56 punten). De tweede en derde plaats gingen naar de Honda CR-V en de Hyundai ix35.

Ook de SUV's werden in twee segmenten opgedeeld, vooral naargelang hun prijs, waarbij de eerste groep werd geleid door de Subaru Forester (704,49 punten), voor de Dacia Duster en de SsangYong Rexton W. In het meer luxueuze marktdeel ging de BMW X5 met de prijs lopen (812,04 punten), voor de Range Rover Evoque en de Audi Q5. Onder de 'echte' offroaders durfde enkel de Toyota Land Cruiser de handschoen opnemen tegen de Range Rover Sport. Tevergeefs: de Land Rover won met 859,91 punten. Onder de pick-ups ten slotte verkoos de jury de Volkswagen Amarok (783,13 punten) boven de SsangYong Actyon Sports en de Isuzu D-Max.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten