Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Volkswagen Golf GTI Clubsport S: snelste voorwieltrekker op de Nürburgring

Geschreven door David Leclercq op 04-05-2016

De Volkswagen Golf GTI Clubsport S heeft zopas het record van de Honda Civic Type R op de Nürburgring verbroken en wordt zo de snelste onder de voorwieltrekkers.

Sinds enkele maanden proberen constructeurs op het legendarische circuit van de Nürburgring op alle manieren nieuwe records te vestigen. Het laatste is er eentje van Volkswagen. Het Duitse merk heeft de rondetijd van de Honda Civic Type R verbroken met de Golf GTI Clubsport S. Testrijder van het huis Benny Leuchter klaarde het klusje.

Record verbroken

De nieuwe te kloppen tijd bedraagt 7 minuten 49 seconden en 21 honderdsten van een seconde. Daarmee is de Golf GTI Clubsport S een dikke seconde sneller dan de Civic Type R, die de ronde in exact 7 minuten 50 seconden en 63 tienden aflegde. Het record zou de 400 toekomstige eigenaars van de Clubsport S moeten geruststellen in hun keuze.

Super-GTI

Van deze buitengewoon explosieve Golf, waarvan er slechts 400 exemplaren verkocht zullen worden (allemaal genummerd), kennen we vandaag enkel de belangrijkste details. Zo weten we dat zijn tweeliter grote viercilinder 310 pk ontwikkelt en 380 Nm levert. Waardoor deze Golf een gewicht-vermogenverhouding heeft van 4,15 kg/pk en van 0 naar 100 km/h sprint in amper 4,8 seconden. Verder is deze Golf ook nog geschoeid op Michelin Pilot Sport Cup 2-rubbers, beschikt hij over een elektronisch differentieel, is hij specifiek afgesteld voor op circuit en heeft hij geen achterbank.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten