Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

WRC / Ford: de Fiesta WRC met Ogier!

Rallyliefhebbers zullen al uitkijken naar het volgende seizoen met de komst van Toyota, maar ook Ford heeft zopas de nieuwe Fiesta WRC voorgesteld.

Hier is hij dan, de nieuwe Ford Fiesta WRC die volgend jaar gaat deelnemen aan het wereldkampioenschap. Het goede nieuws is dat de reglementering minder strikt zal zijn dan voorheen. M-Sport – een team dat nog steeds aangevoerd wordt door ex-coureur Malcom Wilson – heeft dus zijn volbloed voorgesteld. Het gaat om een driedeurs met een 1.6 Ecoboost met 380 pk in het vooronder, die gekoppeld is aan een sequentiële versnellingsbak. Die brengt het vermogen over op de vier wielen via een meerschijvenkoppeling en een actief centraal differentieel (een nieuw onderdeel waarmee de bestuurder het koppel tussen de assen kan regelen).

4.000 testmijlen

M-Sport verklaarde dat het meer dan 4.000 testmijlen heeft afgelegd om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd die plaatsvindt in Monte Carlo in januari. Wilson verklaarde dat “het hele team enthousiast is, en dat is terecht, want ik denk dat we echt iets zeer speciaals gemaakt hebben met deze nieuwe Ford Fiesta WRC. Meer dan 95 procent van de auto werd vanaf nul bedacht. Er werd op niets bespaard en we beginnen het seizoen 2017 met een enkele doelstelling: terugkeren naar de bovenste treetjes van het podium”. Blijft de vraag wie het stuur zal nemen.

Ogier

En dat lijkt Sébastien Ogier te worden, viervoudig winnaar van het wereldkampioenschap. Ter herinnering, de man werd gedwongen een einde te maken aan zijn contract met Volkswagen, omdat het merk niet meer wil deelnemen aan het WRC. Ogier testte de Toyota en de Ford en koos uiteindelijk voor de Fiesta. Hij verklaarde dat er dit seizoen veel nieuwigheden zullen zijn, maar dat hij echt ongeduldig is. “We hebben een nieuwe generatie WRC-auto’s, en een nieuw team, het is echt een boeiende periode.” Hij voegde daaraan toe dat “de Rally van Monte Carlo er staat aan te komen en dat we niet veel tijd besteed hebben aan de Ford Fiesta WRC, maar dat we ons best gaan doen om er klaar voor te zijn.”

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten