Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / Yamaha Tricity 125 'Winterkit' : Uitrusting is alles

Geschreven door Laurent Blairon op

Zelfs nu de winter zijn offensief heeft ingezet, blijft een maxiscooter een interessant alternatief – zeker als die drie wielen heeft. Natuurlijk heb je dan wel een minimum aan uitrusting nodig.

Moet je een beetje gek zijn als je opteert voor een scooter op het moment dat het weerbericht waarschuwt voor algemene ijzelvorming in het land? Niet per se. Of het nu is omdat je nu eenmaal geen alternatief hebt, of gewoon omdat je zo gepassioneerd bent door motorrijden, het is vooral een kwestie van je goed te wapenen tegen de koude. We hebben ons vroeger al eens in de vrieskou gewaagd tijdens onze test van een Honda PCX, dus kiezen we ditmaal voor een model met drie wielen, dat nog beter overweg moet kunnen met een glad wegdek.

Deze test viel pal tussen Kerstmis en nieuwjaar in, wat ons het ‘voorrecht’ gaf dat de temperatuurmeter elke ochtend tussen -2 graden Celsius en het vriespunt schommelde. Zelfs een BMW GS haal je dan niet meer van stal. Gelukkig beschikten we wel over een geschikt alternatief: de Yamaha Tricity 125, een van de weinige driewielscooters die verkrijgbaar zijn op onze Belgische markt. 

Het grote voordeel van een driewieler in winterse omstandigheden schuilt in zijn voortrein met twee wielen, die in dit geval nog bonuspunten kreeg omdat onze Tricity geschoeid was met IRC Urban Snow-banden: echte winterbanden (zoals die van de scooters van B-Post) met spijkers en overal microlamellen op het loopvlak. Daarnaast was ons exemplaar nog voorzien van een winterkit waarmee hij klaar leek voor het Hoge Noorden: een groot windscherm, wanten en een beenkleed. Excuses om deze maxiscooter thuis te laten staan waren er met andere woorden niet.

  • Veilig weggedrag op gladde ondergrond
  • Verrassend goede bescherming tegen de koude
  •  Schappelijke prijs
  • Opletten voor ijzelplekken
  • Gevoelig voor zijwind
  • Bediening met handschoenen
Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars