Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Q4 komt in 2019

Geschreven door David Leclercq op 17-03-2017

Audi heeft bevestigd dat er in 2019 een Q4-SUV komt. Die zal veel inspiratie halen bij de conceptcar TT Offroad die in 2014 in Peking werd voorgesteld, en hij krijgt een plug-in hybride versie.

Audi zal dus een Q4 op de markt brengen, in 2019. De constructeur bevestigde dat tijdens zijn jaarlijkse persconferentie, die wat werd verstoord door huiszoekingen. Het model wordt aan het Q-aanbod toegevoegd, dat in de komende jaren nog verder uitbreidt, met onder meer de Q6 (al weten we nog niet zeker of die wel zo gaat heten) en de Q8.

X2-rivaal

De Q4 gaat concurreren met de volgende generaties van de BMW X2, Range Rover Evoque en Mercedes GLA. Hij wordt gebouwd op het MQB-platform dat ook onder de volgende Q3 schuilt, met een dwars ingeplante motor en een semipermanente Quattro-vierwielaandrijving (Haldex). Het model komt in 2019 op de markt, net na de Q6 en de Q8.

Groter

We verwachten trouwens dat de volgende Q3 groter wordt dan de huidige om meer binnenruimte te kunnen bieden. Volgens de eerste lekken zou de Q4 zo’n 4,5 meter lang worden, wat liefst 11 centimeter meer is dan de Q3 van vandaag. Qua design zou het model zich sterk inspireren op de conceptcar TT Offroad, die is voorgesteld op het salon van Peking in 2014, dus met een dak dat achteraan erg schuin afloopt.

Hightech

In het interieur krijgt het model een full HD-scherm van de jongste generatie en een interface met gebarensturing. Onder de motorkap zit een nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren van 1.5 liter, naast 2.0-viercilinders en een nieuwe 2.5-vijfcilinder met minstens 400 pk voor de RS-versie van de Q4. Om zijn nieuwe beloftes niet al te veel geweld aan te doen, zal Audi ook een plug-in hybride versie aanbieden met een elektrisch rijbereik van minstens 50 kilometer om aan de Chinese wetgeving te voldoen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten