Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Bentley EXP12 Speed 6e Roadster: onder hoogspanning

Geschreven door David Leclercq op 07-03-2017

In Genève heeft Bentley een erg knappe, zuiver elektrische roadster onthuld. Hij biedt volgens het Britse edelmerk het ultieme huwelijk tussen verfijning en een uitstootvrije wereld.

De Bentley EXP12 Speed 6e is een “luchtige” interpretatie van de knappe conceptcar EXP10 Speed 6 die in 2014 in Genève werd voorgesteld. De roadster schrapt niet alleen zijn dak maar ook zijn verbrandingsmotor, want hij heeft een zuiver elektrische aandrijving, waar Bentley verder nog niets over wil loslaten. We krijgen alleen te horen dat de batterijen voldoende rijbereik bieden om van Londen naar Parijs te rijden en dat ze ofwel inductief kunnen worden geladen, ofwel via een klassieke kabel waarvan het aansluitpunt discreet achter de nummerplaat verborgen zit. Maar de essentie van deze auto zit hem niet in dergelijke “vulgaire” technische beslommeringen…

Manifest voor 2018

Volgens Bentley-CEO Wolfgang Dürheimer toont deze conceptcar vooral hoe luxe, verfijning, materialen van topklasse en een elektrische aandrijving met elkaar kunnen worden gecombineerd. De EXP12 Speed 6e moet voor Bentley naar de mening van de klanten peilen voor het echt elektrische auto’s gaat bouwen. “Bentley wil in de toekomst elektrische auto’s maken en we willen oprecht de verwachtingen van onze klanten op dit vlak leren kennen”. Ter informatie: de eerste Bentley met een laadkabel wordt de SUV Bentayga, die in 2018 een plug-in hybride variant krijgt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten