Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / BMW 420d Coupé A vs Mercedes C 220 d Coupé A : Meer dan mooie woorden?

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Met hun fraaie lijn ademen coupés rijplezier uit. Maar kunnen ze de dynamisch ingestelde bestuurder ook écht bekoren? Tijd voor een winterse confrontatie tussen de Mercedes C-Klasse Coupé en de BMW 4-Reeks Coupé, in diesellivrei.

Terwijl het coupésilhouet jaar na jaar terrein verliest bij de massaconstructeurs als gevolg van een te kleine afzetmarkt, blijven de premiummerken trouw aan het concept. Die zijn sinds enkele jaren verwikkeld in een bitse prestigestrijd, die wordt uitgevochten op elk stukje terrein dat de creatieve marketinggeesten maar kunnen bedenken. Coupés blijven onmisbaar in die strategie: ze fungeren als basis voor cabrio’s, voor grote vierdeurscoupés en zelfs sportieve cross-overs. 

Tegenover de brede bodybuilderheupen van de BMW 4-Reeks plaatst de Mercedes C-Klasse Coupé een sterker aflopende daklijn en een gestrekte derrière. Twee verschillende silhouetten die echter allebei urenlang rijplezier beloven. Of lijkt dat alleen maar zo? De tijd dat coupés genoeg hadden aan een mooie lijn of krachtige motor om klanten te verleiden, ligt allang achter ons. Daarom zoeken we uit welke van deze twee charmeurs zich het aangenaamst toont in de praktijk. En welke de strafste sensaties verzekert – in zoverre dat nog politiek correct is – op bochtige wegen. Het toeval wil dat de weergoden nog een kleine verrassing voor ons in petto hadden in de vorm van een sneeuwtapijt. Met het juiste M+S-schoeisel vertrokken we dus op ‘wintersport’...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker