Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Chevrolet Corvette C8: centrale motor in 2019

Geschreven door David Leclercq op 13-09-2016

We wisten al dat de volgende generatie van de Corvette, die voor 2019 op de planning staat, een aangepaste structuur ging krijgen. Maar de informatie werd nu bevestigd aan de hand van nieuwe beelden.

Nieuwe beelden van de toekomstige Corvette bevestigen wat we al wisten, namelijk dat de structuur van de sportieveling aangepast werd ten voordele van een centrale motor. Hoewel de camouflage nog het een en ander verhult, zijn de aanpassingen overduidelijk.

Supercar

Voortaan zal de Corvette dus ook tot het clubje van de supercars behoren. Zowel voor wat zijn architectuur, als zijn design betreft, aangezien die lange motorkap plaats maakt voor een zeer korte neus. Hoewel we verder weinig te weten komen, kunnen we wel de luchtinlaten, die nodig zijn om de motor af te koelen, duidelijk onderscheiden.

Langverwacht

Het idee om van de Corvette een sportieveling te maken met een centrale motor zou niet nieuw zijn. Zo kwam het al ter sprake bij de ontwikkeling van het huidige model, maar het idee werd van tafel geveegd omwille van de crisis in 2008. Meerdere bronnen denken overigens dat de C8, die verwacht wordt voor 2019, gebruik zal maken van een drukgevoede V6, kwestie van de CO2-uitstootnormen meer te respecteren.

Misschien ook een V8

Een V8 zou niettemin ook van de partij kunnen zijn, meer bepaald voor een radicalere versie, type Z06. Momenteel is er geen enkele informatie die erop wijst dat Chevrolet een hybride aandrijfgeheel aan het ontwikkelen is voor de Corvette. De C8 zou dus een pure achterwielaandrijver blijven.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten