Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Citroën C5 Aircross is klaar

Geschreven door David Leclercq op 14-04-2017

Op een Chinese website zijn beelden uitgelekt van de Citroën C5 Aircross. Voortaan is zijn uiterlijk dus geen geheim meer.

De Chinese website Autohome.com en Autocar hebben de eerste gelekte beelden gepubliceerd van de toekomstige Citroën C5 Aircross. Uiteraard is dat een SUV. En op de planning staat dat hij aanwezig zal zijn op het salon van Shanghai.

Conform

Uiteraard herkennen we de stijl van de meest recent gelanceerde Citroëns, zoals de C4 Picasso of de C3, die allebei hun front aan de C5 Aircross uitlenen. We vinden in grote lijnen de trekken terug van de conceptcar die in 2015 werd voorgesteld in Peking, met uitzondering van de achterpartij, die niet langer een coupésilhouet heeft.

Modulaire basis

De Citroën C5 Aircross neemt natuurlijk het EMP2-platform over van de Peugeot 3008 en consoorten. Hij zou worden aangedreven door de 1.2 en 1.6 THP op benzine en de 1.6 en 2.0 HDi op diesel. Volgens bepaalde bronnen zou het model wel een specifieke ophanging krijgen. Zekerheid daarover krijgen we wanneer het salon van Shanghai zijn deuren opent.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten