Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Fiat op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Het afgelopen jaar is erg belangrijk geweest voor Fiat: het Italiaanse merk lanceerde niet minder dan vier modellen, met voorop eindelijk weer een middenklasser: de Tipo.

Tipo

Na enkele jaren afwezigheid keerde Fiat terug naar het C-segment met de Tipo, een auto die doordrongen is van de geest van het merk: het bouwen van functionele auto’s die betaalbaar zijn zonder dat het lowcostgevoel ervan afdruipt. In eerste instantie bestond het model enkel als vierdeurs, een koetswerkvariant die zich vooral richt tot de Noord-Afrikaanse markt en daar een rijkelijker uitgeruste rivaal voor de Dacia Logan is. Belangrijker voor onze markt zijn de intussen gelanceerde vijfdeurs en breakversie, twee varianten die recht hebben op een specifiek radiatorrooster en leddagrijlichten. Binnenin krijgen ze daarnaast een volledig ander en vooral veel beter afgewerkt dashboard mee, waarin plaats is voor een opgewaardeerd infotainmentsysteem. Op die manier dekt de Tipo het hele segment: de vierdeurs pronkt vooral met zijn lage prijs, terwijl de vijfdeurs en de Station Wagon een rijkelijke standaarduitrusting bieden in ruil voor een nog altijd schappelijk tarief.

124 Spider

Om hun legendarische roadster en het dolce vita op zijn Fiats nieuw leven in te blazen gingen de Italianen aankloppen bij Mazda: de 124 Spider is gebaseerd op de MX-5. Gelukkig gaat het hier niet zomaar om een gevalletje badge engineering: de Fiat heeft een grotendeels eigen koetswerk en wordt aangedreven door de huiseigen 1.4 MultiAir van 140 pk. Ook het onderstel kreeg een andere afstelling, waardoor het wegcontact wat zachter is dan in zijn Japanse donor. Daarmee is deze roadster geknipt voor een ontspannen toertje aan de oevers van het Comomeer.

Fullback

Voor het eerst heeft Fiat een volwaardige pick-up met ladderchassis en inschakelbare vierwielaandrijving in zijn gamma. De Fullback slaat de brug tussen de personenwagens van Fiat en het Professional-gamma van de constructeur, en is eigenlijk een kloon van de Mitsubishi L200: naast de logo’s blijven de verschillen beperkt tot enkele esthetische details. Onder de motorkap ligt de Japanse 2.4-diesel, die 180 pk en 430 Nm doorgeeft aan een klassieke automaat. In België bestaat de Fullback enkel als luxueuze topversie.

 

Ontdek ook

500 | De kleine en nog altijd bijzonder populaire stadsauto van Fiat, de 500, onderging enige tijd terug een lichte update, waarbij hij naast andere lichtblokken voor- en achteraan ook een nieuw dashboard kreeg. Recent stelde Fiat een speciale reeks voor die Riva werd gedoopt. Die verwijst naar de legendarische boten door zijn specifieke kleur en zijn houtinzetstukken.

500X | De 500X deelt zijn techniek met de Jeep Renegade en is daardoor ook beschikbaar als 4x4. Hij bestaat in twee versies: City en Off-Road, waarbij die laatste er wat stoerder bij staat.

500L | De 500L – destijds de tweede telg uit de 500-familie – is een kleine eenvolumer die enkel door zijn ronde vormen en zijn naam naar de 500 verwijst. Hij bestaat ook in een stoere Trekking-versie en een verlengde variant: de Living, die ook verkrijgbaar is met twee extra noodzitjes in de koffer.

Panda | Fiats kleine stadsauto heeft onlangs een (erg) lichte facelift gekregen, die hem naast nieuwe lakkleuren en velgen ook een ander stuur opleverde. Voor de aandrijving is keuze uit een 1.2 van 69 pk, de 0,9 liter kleine TwinAir van 85 pk en een 1.3 MJET van 95 pk. Die laatste twee bestaan ook als 4x4.

Talento | De nieuwe Talento is ontstaan uit een samenwerking met de Renault-groep: het gaat in feite om een Trafic met een andere neus en Fiat-logo’s. Hij kan tot negen personen vervoeren en bestaat enkel met een 1.6-biturbodiesel van 125 of 145 pk.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten