Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Honda vergroent zijn gamma tegen 2025

Geschreven door Laurent Norro op 08-03-2017

In de komende jaren krijgt elektriciteit een belangrijkere rol in het gamma van Honda. Volgens Autocar zou 2 op 3 modellen onder stroom worden gezet.

Tijdens een evenement zoals dat van Genève gaan journalisten graag kleine geheimpjes ontfutselen. De jongste nieuwtjes komen van onze collega’s van Autocar en gaan over Honda. Ze hadden namelijk de kans om samen te zitten met Katsushi Inoue, de grote baas van de Europese tak van het merk.

Stroom en waterstof

Tijdens dit gesprek vernamen ze onder meer dat de constructeur zijn elektrische gamma in de komende jaren fors wil gaan uitbreiden. Concreet zouden tegen 2025 twee modellen op drie elektrische technologie gaan gebruiken. Uiteraard worden dat niet allemaal zuiver elektrische auto’s. Honda wil een gamma met plug-in hybrides, elektrische voertuigen en brandstofcelauto’s op waterstof. Over die laatste brengt Inoue graag in herinnering dat hij veel verwacht van de berline Clarity Fuel Cell, die een theoretisch rijbereik tot 700 kilometer biedt.

Samen met GM

Ten slotte vermeldde de man nog dat zijn constructeur net een samenwerkingsakkoord heeft getekend met General Motors voor de gezamenlijke ontwikkeling van brandstofceltechnologie, waarbij ze elk 85 miljoen dollar hebben geïnvesteerd. Er staan ons dus nog heel wat mooie verrassingen te wachten tegen 2025.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten