Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jeep: 3 nieuwe modellen op komst

Geschreven door David Leclercq op 10-01-2017

Jeep heeft aangekondigd dat het start met de productie van de Wagoneer en de Grand Wagoneer, maar dat er ook een pick-up komt op basis van de Wrangler.

Een paar maand geleden viel Jeep ten prooi aan een lek waardoor de terugkeer bekend geraakte van de Wagoneer en de Grand Wagoneer, twee erg luxueuze SUV’s die nog boven de Grand Cherokee in het gamma passen. Het idee is uiteraard om met de grote jongens mee te gaan spelen en de degens te kruisen met de Audi Q7, BMW X7, Range Rover en dergelijke meer. Dat is geen bescheiden ambitie.

Officieel

Voortaan is het ook officieel: Jeep komt inderdaad met deze twee luxemodellen en wel vanaf 2020. Tot op heden waren de projecten in de ijskast gestoken bij gebrek aan een geschikt platform. Maar nu blijkt dat de basis van de grote pick-up Ram de taak op zich zou kunnen nemen. Om de projecten in het gareel te krijgen, gaat FCA 1 miljard dollar investeren in zijn Amerikaanse fabrieken van Warren en Toledo, met de creatie van 2.000 nieuwe banen als gevolg. Die strategie maakt bovendien dat de constructeur zich kan afschermen voor de dreigementen van Donald Trump, die ingevoerde auto’s wil gaan belasten. Maar gezien het stevige formaat van de auto’s is het nog onzeker of ze de oversteek naar Europa zullen maken.

Ook een pick-up

Maar dat is niet alles. Het merk wil ook een pick-up op de markt brengen die gebaseerd zou zijn op de Wrangler en die dus geen Jeep-afgeleide is van de Fiat Fullback. Deze variant is al veel te lang uit de catalogus verdwenen en de markt zou er reikhalzend naar uitkijken. Het zou dus dom zijn van Jeep om zichzelf dit model te ontzeggen. We volgen het op.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten