Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lexus LS F Sport: de details

Geschreven door Laurent Norro op 13-04-2017

De LS F Sport wordt niet de sportiefste Lexus van het gamma, maar wel die met de meeste persoonlijkheid. De constructeur heeft er zopas de eerste details van onthuld.

Een paar dagen geleden konden we al melden dat Lexus op het salon van New York (14 tot 23 april) een F Sport-afgeleide wil onthullen van zijn LS. Vandaag weten we een beetje meer over het model. Laten we meteen met de deur in huis vallen: deze LS wordt zeker geen echte F-versie. Die naam is voorbehouden aan de meest sportieve versies van de Lexus-modellen. Hij krijgt er dus geen pk’s bij, maar ondergaat wel een paar grote esthetische aanpassingen en krijgt een specifieke afstelling van de ophanging.

Agressiever

Concreet krijgt de LS F Sport een radiatorrooster met een erg complex gaas waar vijf maand ontwerpwerk op de computer aan vooraf is gegaan. Verder heeft hij volledig hertekende zijdelingse luchtinlaten, 20-duimvelgen en twee veel grotere uitlaatpijpen. Bovendien kan deze versie rekenen op nieuwe koetswerkkleuren, waaronder het witte “Nova”, dat hem nog meer uitstraling zou moeten geven.

Nieuwe sfeer

In het interieur zitten nieuwe stoelen die veel meer het lichaam omvatten, naast aluminium pedalen en een nieuw stuurwiel. Om het geheel aangenamer te maken komen er extra chroomtoetsen die de sportieve sfeer aan boord versterken. Lexus bevestigt verder dat voor de F Sport een exclusieve rode aankleding verkrijgbaar is. Een heel programma, dus.

Specifieke elementen

Op technisch vlak krijgt de F Sport standaard gestuurde achterwielen en een luchtvering met een sportieve afstelling. En zoals eerder aangekondigd zal het hele pakket verkrijgbaar zijn op zowel de LS 500 (3.5-V6 met twee turbo’s en 415 pk) als de LS 500h (3.5-V6 VVT-i en twee elektromotoren voor samen 345 pk). Bij Lexus wordt dus nog veel belang gehecht aan het uiterlijk.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten