Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes GLB: een kleine SUV voor 2019

Geschreven door David Leclercq op 13-03-2017

In 2019 brengt Mercedes een nieuwe, compacte SUV op de markt. Die heet GLB en krijgt het silhouet van de G-Klasse.

Mercedes-Benz brengt in 2019 een nieuwe, compacte SUV op de markt met de naam GLB, die de degens komt kruisen met de Audi Q3 en de BMW X1. Een verrassing is dat het model uiterlijk sterk geïnspireerd zal zijn op de G-Klasse.

Familie van 8

De GLB maakt deel uit van een toekomstige familie van 8 modellen. Deze line-up is officieel aangekondigd door Mercedes-CEO Dieter Zetsche op het autosalon van Detroit in januari. Het nieuwe model krijgt een plaats boven de GLA in het gamma, maar onder de GLC. De basisprijs zou rond de 35.000 euro liggen, al moet dat nog worden bevestigd.

Extra

De GLB is een van de drie nieuwe modellen die zijn bevestigd en die het Mercedes-gamma nog verder komen uitbreiden, dat nochtans al erg breed en gevarieerd is. Verder mogen we nog een vierdeurs-A-Klasse verwachten die in april op het salon van Shanghai als conceptcar wordt voorgesteld. Ernaast staat nog een ander, onbekend model, dat misschien de trekken krijgt van een Audi TT-achtige coupé.

Afgeleide van de conceptcar

De nieuwe GLB, die intern gekend is onder zijn codenaam X247, zou blijkbaar sterk terugvallen op de conceptcar Ener-G-Force die in 2015 op het salon van Los Angeles werd voorgesteld. Dat betekent dat hij een vrij militaire stijl aan zou nemen, die is geïnspireerd op de nochtans 38 jaar oude G-Klasse. Toekomstige klanten zouden uiteraard met die stijl kunnen spelen en zelfs over een erg radicale offroadversie kunnen beschikken. We verwachten dat de auto zo’n 4,6 meter lang wordt, of een 20 centimeter langer dan de GLA.

Upgrade van de motoren

Het motorenpalet van de GLB zal ongetwijfeld bestaan uit bijgewerkte benzine- en dieselmotoren en een paar Renault-Nissan-krachtbronnen. We gaan uit van een vermogensvork van 160 tot meer dan 300 pk, terwijl ook een plug-in hybride benzinevariant op de planning staat.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten