Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Nissan Qashqai: met professionele copiloot

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-03-2017

De Nissan Qashqai krijgt een nieuw, V-vormig radiatorrooster op het salon van Genève. De facelift brengt hem ook het ProPilot, een semi-zelfstandig rijsysteem.

De Qashqai, een model met een grote symbolische waarde voor Nissan, moet reageren op een steeds sterkere concurrentie. Zo zet de crossover de stap naar zelfstandig rijden met zijn facelift die de helft van zijn carrière aangeeft. Het ProPilot kan het stuur, het gaspedaal en de remmen bedienen om de bestuurder te ontlasten in files en op snelwegen. Het systeem kan ook verkeersborden herkennen. Verder heeft de Qashqai recht op een voetgangerdetectie met automatische remfunctie, een waarschuwing voor achteropkomend verkeer, vermoeidheidsdetectie, een automatische parkeerassistent, een dodehoekwaarschuwing en een 360 graden-camera.

V-Shape

Uiterlijk is het grootste nieuws van deze facelift de komst van het V-vormige radiatorrooster. Dit designelement, dat al is toegepast op de nieuwe Micra, zullen we op alle toekomstige Nissans zien. De introductie van deze nieuwe familietrek wordt aangevuld met een herwerkte lichthandtekening en meer hoekige bumpers. De facelift biedt ook andere lakkleuren en een nieuw stuurwiel. Voor meer comfort heeft Nissan aan de ophanging gesleuteld, terwijl ook de bronnen van vervelende geluiden zijn beperkt. Zo zijn andere geluiddempende materialen gebruikt en is de achterruit dikker gemaakt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten