Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2015 / FOTOGALERIJ: Renault Mégane 2016

Geschreven door David Leclercq op 15-09-2015

De Renault Mégane 4 kent geen geheimen meer. Hieronder kan je hem vanuit alle hoeken bekijken in meerdere afbeeldingen. Zijn designer Laurens van den Acker heeft ondermeer bevestigd dat de RS-versies om de hoek staan.

We weten meer over de afmetingen van de nieuwe Mégane die we vorige week al toonden. Deze vierde generatie is zowel langer (+ 6,5 centimeter tot 4,36 meter) en breder dan zijn voorganger, maar ook lager (- 2,5 centimeter).  Door deze verhoudingen komt de wagen ook indrukwekkender voor de dag.  De wielbasis groeit met 3 centimeter om meer binnenruimte te creëren.  Dat klopt trouwens voor de beenruimte achterin (+ 2 centimeter), maar ook voor de breedte op schouderhoogte, die bij de beste in zijn martksegment zou horen.  Het koffervolume van zijn kant bedraagt nu 384 liter.  Behoorlijk.

De RS komt eraan...

Laurens van den Acker, chef design bij Renault, heeft onder andere bevestigd waarop de wereld hoopte: er komt een nieuw RS-aanbod voor deze vierde generatie. Hij heeft namelijk verklaard dat "vanuit een designerstandpunt de RS-versies interessant blijven" en dat voor deze versies "de enige regels die gelden de snelheid, de lichtheid en de dynamiek zijn". Volgens sommige bronnen bij Autocar zal de volgende RS wellicht 25 millimeter lager liggen dan de vorige RS, met een wielbasis die met 3 centimeter groeit terwijl ook de sporen breder worden. Nog even geduld.  

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten