Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Model Y: compacte SUV voor eind 2018

Verwachte lancering : 01-12-2018

Geschreven door Laurent Norro op 16-03-2017

De berline Model 3 zal Tesla niet uit de rode cijfers helpen. Specialisten zijn het er vandaag over eens dat de toekomstige SUV Model Y de echte “cashcow” van het merk gaat worden.

In de Verenigde Staten en in Europa wachten heel wat mensen ongeduldig op hun Tesla Model 3. Die zou volgend jaar op de markt komen. Toch laten heel wat experts nu al verstaan dat de berline de kassa van de constructeur niet zal laten vollopen, maar wel de Model Y. Die compacte SUV zou volgens de verantwoordelijken van Tesla vrij snel na de berline op de markt moeten komen.

Forse outsider

Vandaag weten we van deze Model Y al dat hij het platform overneemt van de Model 3, net zoals de batterijen (en ongetwijfeld de krachtiger versies) en dat hij de vorm krijgt van een Model X in een kleiner formaat. Zelfs de beroemde Falcon-deuren zouden hun opwachting maken. Verder ziet het ernaar uit dat deze SUV iets duurder wordt dan de berline Model 3. Tesla spreekt van een instapprijs van ongeveer 40.000 euro, vergelijkbaar met een goed uitgeruste Volkswagen Tiguan of Peugeot 3008.

Voor alle weer

Uiteraard zal deze SUV naast zijn verschillende vermogensversies ook kunnen rekenen op een nieuwe generatie van het zelfstandige rijsysteem AutoPilot dankzij een waanzinnig technologiepakket. Betrouwbare bronnen melden vandaag al dat alle toekomstige Tesla’s zullen worden geleverd met 8 camera’s voor een 360 graden-zicht, 12 sensoren en een extra frontcamera die ook bij de slechtste weeromstandigheden blijft werken.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten