Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota onthult kubusvormige conceptcar in New York

Geschreven door Olivier Maloteaux op 13-04-2017

De Japanse constructeur stelt in New York een originele compacte SUV voor die met een scheermesje getekend lijkt: de FT-4X.

 Op het moment dat SUV’s hun dak verlagen om zich als coupés voor te doen, geeft Toyota tegengas met de concept FT-4X, die in New York wordt voorgesteld. Hij doet denken aan de FJ Cruiser (die in de Verenigde Staten verkrijgbaar was tot 2014) en zal vooral surfers aanspreken. Hij is trouwens aan een strand bedacht en getekend, door Toyota’s designcentrum in het Californische Newport Beach. De conceptcar is 4,25 meter lang en staat op het modulaire TNGA-platform, dat ook dienstdoet onder de bij ons verkochte CH-R. Maar de FT-4X gaat radicaal voor kubisme en gebruikt een paar erg originele stijldetails, zoals bijvoorbeeld de hoge achterste zijruiten of de slimme kofferklep die naar keuze zijdelings of omhoog opent.

Zwitsers zakmes

Het interieur van de FT-4X is gemaakt voor het avontuur en bulkt van de bergvakken en slimme details. Zo vinden we bijvoorbeeld drinkbussen die zijn geïntegreerd in de deurklinken, usb-ingangen in de deurpanelen, een GoPro-camera voor de buitenspiegels, een North Face-slaapzak tussen de voorstoelen en verwarmde of gekoelde bergvakken voor voedingsmiddelen. En om het eenvoudig te houden heeft de auto geen centraal scherm maar gewoon een smartphone-voet voor de neus van de bestuurder. Toyota heeft nog niets officieel bevestigd, maar deze grappige conceptcar zou misschien wel kunnen leiden tot een productieversie, die er dan wel wat conventioneler uit zou zien…

 Bekijk hier een filmpje van de conceptcar:

Bekijk de concept in video

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten